Spojení tržní orientace s marketingovou koncepcí firem (S jakým marketingem vstoupíme do EU) - Boučková, Jana
Vymedzenie pojmov marketing, masový marketing, cieľový marketing, trhový a spoločenský marketing. Podmienky pre vybudovanie globálneho marketingu v podniku. Marketingová koncepcia. Orientácia na trh a zákazníka. Orientácia na produkovaný výrobok alebo poskytovanú službu. Orientácia na zodpovedajúce distribučné systémy a cesty. Orientácia na marketingový plánovací proces a marketingový plán. Orientácia na dlhodobé záujmy spotrebiteľov a na ich súlad so záujmami podnikovými a záujmami celej spoločnosti. Orientácia rešpektujúca podnikovú kultúru, ekológiu a morálku.