Environmentální dimenze globalizace světové ekonomiky - Chlebik, Robert
Vzťah procesu globalizácie a životného prostredia. Environmentálna história GATT/WTO. Ohrozenie životného prostredia z dôvodu globalizácie svetovej ekonomiky. Lokálne znečistenie životného prostredia. Znečistenie prekračujúce hranice štátu. Nevyhovujúca legislatíva.