Vývoj vzťahov Egypta a veľmocí roku 1955 - Sorby, Karol R.
Britská politika na Blízkom východe v polovici 50. rokov. Opačné ciele dvoch veľmocí ZSSR a USA v medzinárodnej politike na území Blízkeho a Stredného východu v čase studenej vojny.