Sociálny systém pomáha zvyknúť si na chudobu - Reiselová, Eva
Príprava reforiem v sociálnom systéme. Hľadanie úspor. Nevyhnutné obmedzenie sumy určenej na sociálne dávky. Meniť sa budú napr. aj prídavky na deti. Upravenie výšky sociálnych dávok. Uvažuje sa o znižovaní daňového zaťaženia rodičov v systéme štátnej politiky podpory rodiny. Sprísnenie evidencie nezamestnaných.