Občianska spoločnosť: pokus o sociologickú reflexiu - Roško, Róbert
Historický vývoj občianskej spoločnosti v európskom priestore, vychádzajúci z antického Grécka a Ríma, prechádzajúci cez stredoveké komunity. Pohľad na najrýchlejšie sa spriemyselňujúce a urbanizujúce krajiny Európy a Severnej Ameriky. Objasnenie pojmov občanokracia, občanokrat, občanokratický a pod.