Záložné právo na zabezpečenie daňového nedoplatku (daňovej pohľadávky) po novelizácii zákona o správe daní a poplatkov
Nová úprava záložného práva vykonaná zákonom č. 526/2002 Z.z. Novelizácia zákona o správe daní a poplatkov. Tento zákon nadobúda účinnosť 1. januára 2003 okrem ustanovení uvedených v čl. I trinásty bod par. 789 ods. 3 a 4, ktoré nadobúdajú účinnosť dňom nadobudnutia platnosti zmluvy o pristúpení Slovenskej republiky k Európskym spoločenstvám a k Európskej únii.