Kapitálové účty a dlhodobé záväzky - Turóciová, Jana
Účtová trieda 4 - Kapitálové účty a dlhodobé záväzky, zahŕňa výlučne účty pasív, obsahuje všetky zložky vlastného imania i niektoré zložky záväzkov, a to záväzkov dlhodobých. Definícia vlastného imania. Vlastné imanie a dlhodobé záväzky v súvahe. Obsahové vymedzenie kapitálových účtov a dlhodobých záväzkov podľa účtových skupín. Oceňovanie v triede 4. Inventarizácia záväzkov v triede 4. Analytická evidencia v triede 4. Účtovanie v triede 4.