Cenné papiere od A po Z - Kaletová, Viera
Ekonomické funkcie cenných papierov. Právna úprava a základné pojmy. Investičné nástroje. Daňová úprava cenných papierov. Účtovanie o cenných papieroch. Charakteristika jednotlivých druhov cenných papierov. Vlastné akcie. Príklady účtovania obstarania akcií investovaním do súkromnej a.s. Druhy zmeniek a ich klasifikácia. Pracovný list - zdaňovanie cenných papierov.