Zmenky sú často praktickejšie ako hotovosť - Hudcovičová, Andrea
Zmenky patria medzi najpopulárnejšie zabezpečovacie prostriedky pri poskytovaní bankových úverov. Iné využitie zmeniek. Každá zmenka je dokonalým cenným papierom. Cudzia a vlastná zmenka. Zmenka musí byť vystavená na existujúcu menu (napr. zavedenie eura). Ručenie. Zmenkové doložky.