Potreba dosahových štúdií a súradnice ich vypracúvania - Šikula, Milan
Dosahové štúdie - typ výskumných prác o pripravenosti slovenskej ekonomiky na vstup do Európskej únie. Výhody, nevýhody, šance a riziká vstupu SR do EÚ. Príprava a účasť v integračnom procese predpokladá systematické, viacúrovňové rozpracúvanie vízií, prognóz, plánov, koncepcií a programov. Vytváranie európskeho výskumného priestoru pre rozšírenú Európsku úniu.