<The> Evaluation of economic situation and comparison of Czech and French agricultural enterprises - Simon, Francoise
Porovnanie výsledkov českého a francúzskeho poľnohospodárstva poukazuje na vyššiu intenzitu, produktivitu i rentabilitu francúzskeho poľnohospodárstva. Výrobná efektívnosť vykazuje medzi ČR a Francúzskom malé rozdiely. Poľnohospodárske podniky ČR sú už niekoľko rokov v ekonomických ťažkostiach a len malá časť z nich je schopná modernizácie a rozšírenia reprodukcie. Je tiež poukázané na význam spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ pre rozvoj a stabilizáciu francúzskeho poľnohospodárstva.