Differentiation and reasons of decline of agricultural enterprises in Slovakia - Chrastinová, Zuzana
Príspevok sa zaoberá diferenciáciou poľnohospodárskych podnikov v SR, kde rozhodujúci akcent je kladený na úpadkové podniky, ktoré sú najproblémovejšie a vytvorili 47 perc. podiel z celkovej straty poľnohospodárstva v roku 2000. Ekonomicko-finančná analýza je zameraná na hodnotenie dosiahnutých výsledkov základných ekonomických ukazovateľov a poukazuje na príčiny úpadku poľnohospodárskych podnikov. Výrazná diferenciácia výsledkov, charakteristická pre úpadkové podniky s medziročne narastajúcou stratovosťou, potvrdzujje rozdielnu dynamiku procesu reštrukturalizácie poľnohospodárskej výroby.