Zákon o obaloch a jeho dopad na obchod a spotrebiteľa - Konštiak, Pavol
Dňa 19. augusta 2002 bol v NR SR schválený Zákon o obaloch, ktorý uzákoňuje povinnosť obchodu vykupovať zálohové nevratné obaly, ktoré zákon nekonkretizuje a preto to môžu byť nevratné flaše z PET, sklenené flaše, plechovice od nápojov a p. Konkretizácia druhov obalov je na pracovníkov Ministerstva životného prostredia. Problémy s tým spojené.