<The> Support of farming and revenues of enterprises located in less-favoured areas in Slovakia - Buday, Štefan
Komplexné riešenia podpory hospodárenia v horších prírodných podmienkach a optimálneho využívania pôdneho fondu vychádzajú z postupnej transformácie poľnohospodárskej politiky a prípravy agrárneho sektora na vstup Slovenska do Európskej únie. Charakter tejto politiky bude mať bezprostredný vplyv na ekonomiku hospodárenia najmä podnikov v horších prírodných podmienkach. V príspevku sú prezentované aktuálne údaje o zaradení poľnohospodárskej pôdy a poľnohospodárskych podnikov do horších prírodných podmienok s využitím údajovej základne informačného systému o pôde a bonitačnej banky dát.