<The> Analysis of financial situation of agricultural enterprises in productive and marginal conditions with the use of non-financial indicators - Jánský, Jaroslav
Posudzovanie vývoja finančnej situácie poľnohospodárskych družstiev Českej republiky v rokoch 1997 až 2000 hospodáriacich v produkčných a marginálnych oblastiach. Porovnanie finančnej situácie u týchto dvoch skupín poľnohospodárskych podnikov vychádza z členenia podnikov podľa výrobných oblastí. Výsledky sú spracované za podniky z testovacieho súboru poľnohospodárskych podnikov sledovaných vo VÚZE Praha. Pomocou vybraných ukazovateľov zadlženosti, likvidity, aktivity, rentability sú analyzované vývojové tendencie poľnohospodárskych družstiev. Uvedené sú nefinančné charakteristiky rozširujúce hodnotenie finančnej situácie poľnohospodárskych podnikov.