Ekonomické a sociálne súvislosti vstupu SR do EÚ - prínosy a riziká
Výrazná zmena sektorovej štruktúry ekonomiky SR od r. 1989. Približovanie sa proporciám typickým pre členské štáty Európskej únie (EÚ). Technológie, produktivita práce, zmena štruktúry produkcie spracovateľského priemyslu, pozitívne trendy vo vývoji zahraničného obchodu SR. Regionálne disparity a ich obmedzovanie. Nízke čerpanie z predvstupových fondov.