Slovenská rodina začiatkom tretieho tisícročia - Moravčíková, Marta
Pohľad na slovenskú rodinu na začiatku tretieho tisícročia - vývoj pôrodnosti a úmrtnosti, hmotná núdza, vývoj príjmov a výdavkov domácností v závislosti od počtu detí, boom manželstiev "bez papiera", pozícia ženy-matky, právna ochrana rodiny, chýbajú cenovo dostupné byty, transformácia detských domov.