Tri hlavné ciele využívania fondov - Rajčák, Milan
Prvý cieľ využívania prostriedkov štrukturálnych fondov EÚ sa vzťahuje na regióny podľa veľkosti. Druhý cieľ sa vzťahuje najmä na regióny prechádzajúce zmenami v priemysle, službách - upadajúce vidiecke oblasti, alebo mestské časti nachádzajúce sa v ťažkostiach. Tretí cieľ má podporovať adaptáciu a modernizáciu systémov vzdelávania a tréningov určených pre rozvoj zamestnanosti.