Pravidelná zpráva Evropské komise o ČR za rok 2002
Neoficiálny redakčne skrátený preklad ČTK. Politické a ekonomické kritériá členstva a schopnosť plniť záväzky spojené s členstvom. Kapitoly acquis, preklady acquis do národných jazykov. Prístupové partnerstvo a akčný plán na posilnenie administratívnej kapacity a výkonnosti súdnictva. Súhrnné hodnotenie celkovej situácie a stanovenie hlavných krokov, ktoré musí Česká republika ešte urobiť v príprave na pristúpenie. Dynamické posúdenie hospodárskej výkonnosti ČR s výhľadom do budúcnosti.