Makroekonomický rámec prípravy na vstup a fungovanie Slovenska v Európskej únii - Okáli, Ivan
Výkonnosť slovenského hospodárstva pred vstupom do Európskej únie a tempá rastu potrebné na riešenie jeho konvergenčnej úlohy. Udržanie rovnováhy ako podmienka dosahovania dlhodobo vysokých temp hospodárskeho rastu. Vnútorná a vonkajšia rovnováha a ich súvislosti s hospodárskym rastom. Základné faktory hospodárskeho rastu: hrubý domáci produkt a investície, zamestnanosť a produktivita práce, verejné financie a fiškálna politika, menová a kurzová politika.