Posudzovanie rizikovosti investícií do majetkových cenných papierov - Markovič, Peter, 1974-
Dokončenie z č. 4/2002. Investor by mal poznať hodnotové vyjadrenie konkrétnej rizikovej situácie. Sofistikované rozhodnutie môže podporiť výsledkami aplikácie matematicko-štatistických, príp. iných exaktných metód: 1. Riziko ako štandardná odchýlka, 2. Riziko ako senzitivita, 3. Riziko ako Value-at-Risk (VaR). V rámci VaR dochádza k využívaniu rôznych prístupov: variačno-kovariačné modely, historické simulácie, simulácia Monte Carlo.