S využitím osobných údajov musí občan súhlasiť - Záborský, Ján
S požiadavkami o uvedenie osobných informácií sa občan stretáva v podstate denne. Jednou z najviditeľnejších oblastí, ktoré pracujú s osobnými údajmi, je priamy marketing. Občan, podľa nového zákona, môže žiadať odstránenie osobných údajov z informačného systému firmy. Pri predaji osobných údajov medzi direct marketingovými firmami musí s tým daná osoba súhlasiť.