Kurzová konvergence a vstup do eurozóny - Čech, Zdeněk
Kurzové skúsenosti členských krajín Európskej únie v súvislosti s účasťou v kurzovom mechanizme ERM/ERM2. Štyri skupiny krajín z hľadiska priebehu konvergenčného procesu: Skupina A - krajiny s úzkou väzbou na nemeckú marku, Skupina B - reálne konvergujúce krajiny, Skupina C - krajiny s krátkou periódou pôsobenia v ERM2, Skupina D - nečlenské krajiny eurozóny. Skúsenosti krajín EÚ s kurzovým konvergenčným procesom.