Zákonná ochrana osobných údajov sa na Slovensku posilnila - Záborský, Ján
Údaje, ktoré môžeme považovať za osobné údaje - patria sem akékoľvek údaje, ktoré umožňujú jednoznačne identifikovať konkrétnu osobu. Pred možným zneužívaním týchto dát bol na Slovensku v septembri r. 2002 zriadený Úrad pre ochranu osobných údajov. Ochrana údajov bola aj súčasťou niektorých predvstupových kapitol EÚ. Registre údajov. Informačný systém úradu je pod prísnym dohľadom.