Tvorba a implementácia stratégie dnešný pohľad na zajtrajšiu budúcnosť - Kucharčíková, Alžbeta
Východiskovou fázou procesu strategického riadenia je stanovenie vízie, poslania a cieľov podniku. Formulovanie stratégie. Metóda vyvážených ukazovateľov ako vhodný nástroj pre tvorbu a implementáciu stratégie podniku. Meranie prepojené so stratégiou a sledovaním výkonnosti má spätnú väzbu na stratégiu a zabezpečuje tak učenie sa podniku na strategickej úrovni.