Interpersonálna komunikácia manažéra - Sulíková, Rozália
Jednou zo základných spôsobilostí, ktorou musí každý úspešný manažér disponovať je efektívna interpersonálna komunikácia. Interpersonálna komunikácia zahrňuje celú škálu takých čiastkových komunikačných spôsobilostí, ako je schopnosť viesť rozhovor, schopnosť presvedčiť či argumentovať, schopnosť využívať spätnú väzbu a pod. Niektoré bariéry efektívnej interpersonálnej komunikácie. Bariéry na strane vysielateľa. Bariéry na strane prijímateľa. Bariéry v komunikačnom kanáli. Auditívny komunikačný kanál. Vizuálny komunikačný kanál. Taktilný komunikačný kanál.