Prezentácia záväzkov v súvahe podľa IAS - Juríková, Renáta
Účtovná závierka poskytuje informácie o podnikateľskej činnosti účtovnej jednotky, čo vyplýva z jej cieľa, ktorým podľa IAS je poskytovať informácie o finančnej situácii, výnosnosti a peňažných tokoch podniku. Cieľom príspevku je uviesť všeobecnú charakteristiku záväzkov a poukázať na možné prístupy k prezentácii záväzkov v súvahe zostavenej podľa IAS.