Schengenská záplata pre deravú hranicu - Blazseková, Slávka
Ako vznikol Schengen. Voľný pohyb osôb po vstupe Slovenska do EÚ. Vytvorenie Schengenského informačného systému druhej generácie. Na ukrajinsko-slovenskej hranici treba vytvoriť nie oponu, ale filter pre nežiaduce javy.