Friedrich August von Hayek - Lisý, Ján
Friedrich August von Hayek - nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1974 - najvýznamnejší predstaviteľ tzv. neorakúskej školy a liberalizmu 20. stor. Významný je jeho prínos do teórie peňazí a teórie ekonomických cyklov. Hayekov postoj ku kvantitatívnej teórii peňazí. Najvýznamnejšie diela F.A. Hayeka.