Zákon o ochrane osobných údajov zákon s komentárom - Stankoviansky, Ľuboš
Úplné znenie zákona s. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov s komentárom. Tento zákon upravuje ochranu osobných údajov fyzických osôb pri ich spracúvaní, zásady spracúvania osobných údajov, bezpečnosť osobných údajov, ochranu práv dotknutých osôb, cezhraničný tok osobných údajov, registráciu a evidenciu informačných systémov, zriadenie, postavenie a pôsobnosť Úradu na ochranu osobných údajov. Tento zákon nadobúda účinnosť dňa 1. septembra 2002, s výnimkou par. 35, ods. 2, ktorý nadobúda účinnosť 1. decembra 2003.