Ekonomické a sociálne súvislosti vstupu SR do EÚ - prínosy a riziká
Príprava na členstvo v colnej únii EÚ. Netarifné opatrenia. Ceny a mzdy. Zmeny v sektorovej štruktúre. Faktory konkurencieschopnosti. Inovačná politika. Nedostatočná pripravenosť vstupu podnikovej sféry na Jednotný trh EÚ.