Vykonávanie správy dane z nehnuteľností obcami - Bubeníková, Irena
Na vykonávanie správy dane z nehnuteľností sú zákonom č. 317/1992 Zb. o dani z nehnuteľností v znení neskorších zákonov určené obce a celý výnos tejto majetkovej dane je ich príjmom. Zásady daňového konania. Evidencia daňovníkov a vyhľadávacia činnosť. Daňová kontrola. Evidovanie dane a splátok dane z nehnuteľností. Vyrubenie dane. Rozhodovanie o právach a povinnostiach daňovníkov. Vymáhanie daňových nedoplatkov. Vykonanie opatrenia na odstránenie tvrdosti zákona o dani z nehnuteľností.