Iné pohľadávky a záväzky - účty 378 a 379 - Dobšovič, Dušan
Postup účtovania na účtoch 378 - Iné pohľadávky a 379 - Iné záväzky. Podľa účtovej triedy 3 čl. VIII ods. 6 postupov účtovania pre podnikateľov sa tu účtujú pohľadávky a krátkodobé záväzky, ktoré nie sú obsiahnuté v predchádzajúcich účtoch pohľadávok a záväzkov v rámci účtovej triedy 3 - Zúčtovacie vzťahy. Účtovné prípady. Príklady.