Základná bilancia ekonomiky životného prostredia a jej implikácia pre udržateľný rozvoj - Čech, Jozef
Vzťahy medzi ekonomickým systémom a prírodným prostredím. Model základnej bilancie - dva široké podsystémy výroba a spotreba, ktoré sú vnorené do prírodného prostredia. Implikácie modelu základnej bilancie. Experimentálny model základnej bilancie.