Baláž, P.: Ropa a svetové hospodárstvo v období globalizácie. Bratislava: Sprint vfra, 2001, 215s. - Verček, Peter
Recenzia na knihu Baláž, P.: Ropa a svetové hospodárstvo v období globalizácie. Publikácia sa sústreďuje na ťažiskové problémy súvisiace s celkovým postavením ropy vo svetovom hospodárstve. Autor nadväzujúc na celkový historický kontext s jasným zámerom predložiť čo najkonzistentejší odborný elaborát neobchádza ani súvisiace témy technicko-technologického a politicko-ekonomického charakteru.