S členstvom v NATO prídu aj investície do infraštruktúry - Beer, Gabriel
Plnoprávneho členstva v NATO by sa Slovensko malo dočkať v r. 2004. Dovtedy sa očakáva ratifikácia protokolu o pristúpení SR do NATO parlamentami všetkých členských krajín aliancie. Potreba reformy armády SR. Slovensko môže očakávať mohutné investície z aliancie do vojenskej infraštruktúry. Podpora SR vo vojenskej oblasti investíciami z USA.