Vzájomné vzťahy a perspektívy ochrany ľudských práv v rámci Rady Európy a Európskej únie - Svák, Ján
Historické etapy vývoja duálneho systému ochrany ľudských práv. Výhody pristúpenia k Európskemu dohovoru pre Európsku úniu. Základné okruhy problémov, ktoré vznikli vytvorením čiastočne duálneho systému ochrany ľudských práv. Hmotnoprávne otázky. Inštitucionálno-procesné otázky.