Vznik samostatnej Slovenskej republiky z hľadiska legitimity (Inauguračná prednáška) - Chovanec, Jaroslav
Historické a štátoprávne aspekty postavenia Slovenska v rámci Uhorska a Česko-Slovenska. Politické a štátoprávne aspekty česko-slovenskej federácie v osemdesiatych rokoch 20. storočia a po novembri 1989. Rozhodujúce politické a ústavoprávne kroky k vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Príprava a prijatie Ústavy Slovenskej republiky. Ústavný zákon o zániku ČSFR ako ústavný predpoklad vzniku samostatnej Slovenskej republiky.