Študenti dávajú namiesto poplatkov dary - Reiselová, Eva
Spoplatnenie externého štúdia na vysokých školách. Denné štúdium ostalo bezplatné. Zmenila sa forma platenia - z priameho poplatku za štúdium sa stal dar. Vysoké školstvo má výrazný nedostatok financií. Nejednotný názor na financovanie. Záujem slovenských študentov o štúdium v Česku.