Slovenské obchodné spoločnosti v novom šate - Ragáčová, Katarína
Úprava obchodných spoločností je v právnom poriadku SR zakotvená v Obchodnom zákonníku, Občianskom súdnom poriadku, v zákone o konkurze a vyrovnaní a v živnostenskom zákone. Ciele novely Obchodného zákonníka v rámci kapitálových spoločností. Vymedzenie verejnej obchodnej spoločnosti, komanditnej spoločnosti, spoločnosti s ručením obmedzeným, akciovej spoločnosti a družstva.