Medzinárodné štandardy platia aj na Slovensku - Ragáčová, Katarína
Nový zákon o účtovníctve (zákon č. 431/2002 Z.z.) nadobudne účinnosť 1. januára 2003. Základná filozofia a princípy nového zákona o účtovníctve. Definícia vybraných pojmov podľa nového zákona (majetok, záväzok, náklad, účtovné obdobie a účtovné jednotky.