Střet identit? - Šedivý, Jiří
Vplyv teroristických útokov v USA na vzťahy medzi Európou a USA. Odlišné identity medzi Európou a USA ako zdroj nekompatibility. Dve tváre Atlantického spoločenstva po 11. septembri. Konštruktivizmus a bezpečnosť.