Role Evropské unie při prevenci a řešení konfliktů v Africe - Pachta, Lukáš
Historické dôvody záujmu Európy o Afriku. Vývoj vzťahov EÚ k Afrike. Efektívne zasahovanie Európskej únie do konfliktov v Afrike. Politické, ekonomické a vojenské nástroje.