Úvěrový derivát, záruka či pojištění? - Jílek, Josef
Úverové deriváty, poisťovacie kontrakty a záruky sa označujú všeobecne ako nástroje eliminujúce úverové riziko. Charakteristika úverových derivátov. Podobnosť s poisťovacími kontraktmi a zárukami. Účtovné postupy pre úverové deriváty, záruky a poistenie. Príklady.