Kľúčovými výhodami kontrolingu sú merateľnosť a prehľadnosť - Hirman, Karel
Spoločnosť Tauris, a.s. Rimavská Sobota a jej dcéry využívajú kontrolingový systém riadenia od r. 1998. Výhody kontrolingu. Obrana v zostrenej konkurencii medzi výrobcami mäsa. Pravidelné týždenné a mesačné porady venované sledovaniu likvidity firmy. Zodpovednosť doložená podpismi šéfov. Sústredenie sa na predajcov. Správy a prognózy. Vyriešenie nákupu.