Začarovaný kruh - Jurina, Ľubomír
Pohľad do histórie Rómov v Európe. Ich postavenie na našom území od 15. storočia do dnes. Počet Rómov v jednotlivých krajinách Európy v roku 2000. Podiel Rómov na nezamestnanosti na Slovensku. Podiel Rómov na trestnej činnosti od r. 1990 do r. 2000 na Slovensku.