Inventarizácia - predpoklad zostavenia účtovnej závierky za rok 2003 - Ninčáková, Božena
Komplex informácií o dôležitej súčasti vedenia účtovnej evidencie, a to v sústave jednoduchého i podvojného účtovníctva. Právna úprava. Vymedzenie pojmov. Inventúrny súpis. Inventarizácia. Postup pri inventarizácii. Inventarizácia jednotlivých druhov majetku a záväzkov. Nehmotný investičný majetok (NIM). Hmotný investičný majetok (HIM). Zásoby. Pohľadávky. Peniaze a ceniny. Bankové účty a priebežné položky. Opravné položky. Rezervy. Záväzky. Prechodné účty aktív a pasív. Inventarizačné rozdiely. Pracovný list - inventarizácia.