Výber firiem na práce v Nemecku sa má zlepšiť - Herdová, Marcela
Rozhodnutie ministerstva hospodárstva uzavrieť priestor na klientelizmus a korupciu pri prácach v Nemecku. Medzivládna dohoda, ktorá umožňuje slovenským firmám posielať ľudí na prácu do Nemecka bola uzavretá v r. 1996. Nemci určujú limity pre pracovné kontingenty a Slováci výber firiem, kde často dochádzalo ku korupcii.