Treba zachytiť odchádzajúci vlak - Sotník, Alexander
Zaostávanie Slovenska v oblasti cestovného ruchu. Cestovný ruch = zisk bez surovín a materiálov. Problémy podnikateľov v cestovnom ruchu na Slovensku. Vysokokonkurenčné prostredie európskeho trhu. Nevyhnutnosť dobudovať národný informačný systém cestovného ruchu. Trendy, ktoré ovplyvňujú rozvoj cestovného ruchu na začiatku 21. storočia.