Impact of agricultural sector on the economic situation of NUTS III regions in the Czech Republic - Lacina, Lubor
Identifikácia konkrétnych kauzálnych vzťahov vybraných ukazovateľov na území jednotiek NUTS III - krajov v Českej republike. Bola identifikovaná výrazná variabilita medzi regiónmi meraná podielom poľnohospodárskeho sektora na tvorbe hrubého domáceho produktu a zamestnanosti. Identifikácia klesajúcich tendencií medzi podielom zamestnanosti v poľnohospodárstve a priemernou mzdou. Variabilita medzi regiónmi je daná ich ekonomickou štruktúrou a demografickou situáciou.